Aвтоматизирана система за отдаване на велосипеди под наем “ВелоБургас”, изградена през 2014г.

2014 ВЕЛОСТАНЦИИ
Aвтоматизирана система за отдаване на велосипеди под наем „ВелоБургас“, изградена през 2014г.

През 2014 година системата за отдаване на велосипеди под наем “Велобургас” бе подобрена с модул за автоматизирано отдаване на велосипеди чрез безконтактни абонаментни и ваучер карти, като GPS позиционирането  на велосипедите е запазено и подобрено. Системата е съобразена с необходимостта за бързо придвижване в градски условия, като за целта е подбран велосипед удобен за ползване от всякакъв пол и възрастова група.

Всички велосипеди и конзоли за паркиране са снабдени със електрически заключващи механизми управлявани от Велоколонка.

Aвтоматизирана система за отдаване на велосипеди под наем „ВелоБургас“, изградена през 2014г.
През 2014 година от системата за отдаване на велосипеди под наем „Велобургас“ може да се наема велосипед чрез безконтактни абонаментни и ваучер карти.

Велоколонката от своя страна е интелигентна електронна система, която следи за наличността на велосипеди на своята станция, тя отключва, отдава, приема и заключва велосипедите.Всяка Велоколонка е снабдена с електронен дисплей, на който се изписва всяко едно започнато действие. А наемането на велосипед става с валидиране на ВЕЛОабонаментна карта или ВЕЛОваучер карта върху четеца на колонката!

От деня на въвеждане на системата в експлоатация в денонощен режим, тя е изключителна атракция за град Бургас и голямо улеснение за местните граждани и туристи.

Всички изградени велостанции през 2014г. са оборудвани по начина показан на снимките в галерията тук:

А как работи велосистемата? …… Гледайте видеото и ще се запознаете в детайли;)Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *