Системи за видеонаблюдение и контрол на достъп

⇒ СИСТЕМИ ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ:

         Системите за видеонаблюдение са предназначени за организация на видеоконтрол както на локални, така и на териториално-разпределени обекти с помощта на видеокамери, обективи, монитори, регистратори и др. хардуер. Целите на системите за видеонаблюдение е да се наблюдава отдалечено или локално даден обект и да се регистрират събитията в него и около него. Чрез видеонаблюдението на даден обект, клиента ще е по-информиран и ще може в реално време да координира дейностите на служителите, да следи трафика около обекта си, както и посетителите в офиса, в склада или в магазина, a също така видеонаблюдението се оказва и превантивна мярка против злоупотреби и защита от престъпници и много други.

Екипа на Кинг Троник ООД разработва, изгражда, внедрява и поддържа видеонаблюдателните системи в различни варианти с конфигурации в различен ценови аспект съобразно изискванията, възможностите и нуждите на клиента.

Видеонаблюдателните системи, които изграждаме са няколко основни вида:

Системи за видеонаблюдение с аналогови камери със съответните софтуерни и записващи модули и техника – те се характеризират с това, че сигналът, който излиза от тях се пренася чрез коаксиален кабел, а неговото цифровизиране, обработка, анализ и запис се случва в DVR рекордер. А диапазонът на разделителната способност при този вид камери за видеонаблюдение е заключен между 380 TVL и 800 TVL, като 800 TVL е най-високата резолюция.
>>> Когато бюджета на клиента е ограничен, а той желае просто да има поглед върху случващото се на обекта да се монтират аналогови камери.

Системи за видеонаблюдение с IP камери със съответните софтуерни и записващи модули и техника – те имат една основна характеристика: сигналът, който излиза от тях е предварително цифровизиран, а в зависимост от класа на камерата, сигнала може да се предава по мрежови кабел тип FTP/UTP или по LAN мрежи, като записите се обработват и пазят в NVR рекордери, известни още като мрежови рекордери. Диапазонът на разделителната способност при този вид камери за видеонаблюдение варира в зависимост класа и модела на камерата. С по-нисък клас разделителната способност е между 1.3 Mpx и 2,0 Mpx, което съответства на 720Р или 1080Р в наложилата се като стандарт HD резолюция. A за по специфични нужди и обекти се ползват камери от по-висок клас с резолюция между 3,0 Mpx , 4,0 Mpx и над 5,0 Mpx, което съответства на HD резолюция: 1280 * 720P, 1920x1080P, 2048×1536, 2560 × 1920P – в зависимост мега пикселите на разделителната способност.

Системи за видеонаблюдение със соларно (автономно) захранване е подходящо за обекти, където инсталацията на видеонаблюдение е затруднено поради липсата на свързаност към електропреносната мрежа и отдалечеността на обекта от населено място (например: поле, гора и други) е възможно захранването на системата за видеонаблюдение да бъде изградено от фотоволтаични клетки (соларни панели), ветрогенератори и акумулаторни батерии. В зависимост от условията и местоположението на камерите за видеонаблюдение, този вид захранване е най-добрия и в някои случай единствен вариант при видеонаблюдение на труднодостъпни и отдалечени места, като пътища, хижи, горски и ловни обекти. Единствения недостатък на този вид фотоволтаичното захранване е, че при продължително облачно време повече от 3 дни има вероятност системата да изключи през тъмната част на денонощието. Включването на системата е автоматично когато акумулаторната станция достигне 40% от заряда си.

Предлаганите системи са с локален запис всяка сама за себе си, с възможност за гледане в реално време през интернет и сваляне на записи за преглед на събития.

=> Тук може да видите качеството на записите от монтирани камери на наши обекти:

                                        

⇒ СИСТЕМИ ЗА КОНТРОЛ НА ДОСТЪП С БАРИЕРИ, ПОРТАЛИ И ТУРНИКЕТИ:

Изграждането на системи за контрол на достъп и отчитане на работно време, системи за контрол на достъп за входно-изходния поток на автомобили в паркинг зони с автоматизирани бариерни системи, включително Автоматизирана система за управление и тарифиране на паркинг и автогари с камери за опознаване на номера, с възможност за разплащане чрез „отворен SMS“, система за контрол на достъп чрез турникет с модул за разплащане, осигуряват централизирано управление и контрол на достъпа до всички видове помещения (магазини, офиси, сгради, търговски обекти, обществени и частни паркинг зони, автогари и др.)

Екипа на Кинг Троник ООД разработва, изгражда, внедрява и поддържа системите за контрол на достъп в няколко направления, в зависимост от нуждите и изискванията на клиента и обекта, до който трябва да се ограничи достъпа на посетители или автомобили.
Екипа на Кинг Троник ООД разработва, изгражда, внедрява и поддържа системите за контрол на достъп в няколко направления, в зависимост от нуждите и изискванията на клиента и обекта, до който трябва да се ограничи достъпа на посетители или автомобили.

Системите за контрол на достъп, които изграждаме са няколко основни вида:

 Системите за контрол на достъп за входно-изходния поток на автомобили в паркинг зони с автоматизирани бариерни системи са удобно решение за осигуряване организацията на влизане и излизане, при които е необходим контрол на достъпа с интензивен или неинтензивен трафик в автогари, паркинги и общи гаражи на жилищни комплекси, обществени сгради, болници, хотели, заведения и много други. Автоматиката на бариерните системи може да се управлява посредством дистанционно управление, контактен или безконтактен чип, безконтактни карти или стикери, камери за опознаване на автомобилни номера.

Системи за контрол на достъп за входно-изходния поток на автомобили в паркинг зони с автоматизирани бариерни системи

 Системи за контрол на достъп чрез турникети –  чрез тези устройства може да се упражнява контрол и управление на достъпа в сгради с различно предназначение и големина на човешкия поток. Турникетите могат да се комбинират с различни четящи устройства, които да задействат отварянето и затварянето на турникета: чрез модул за разплащане; чрез индивидуални безконтактни карти, с предварително въведени данни на потребителите в база данни; чрез бутон, намиращ се при охраната на съответния обект.

Системи за контрол на достъп чрез турникети и контрол на достъп и отчитане на работно време

 Системите за контрол на достъп и отчитане на работно време позволяват на работодателя винаги да бъде информиран доколко неговите служители отговарят на неговите очаквания. Чрез тази система той може да упражни административен контрол на работното време, точна статистика за присъствията и закъсненията на служителите, отсъствия, командировки, самоотлъчки и др. на всеки служител на базата на предварително дефиниран индивидуален график. Всички действия на работниците и служителите ще бъдат незабавно записани и въведени в базата данни.

=> В галерията тук може да разгледате качеството на записите от монтирани камери и как работи контрола на достъпа на наши обекти:

                                        

За контакт: гр. Бургас, ул. „Сливница” № 43;
GSM: 0884 522 338; 0885 338 743; 0885 338 468; 
Е-mail: king_joe_ltd@abv.bg или king.tronic.ltd@gmail.com
Сайт: www.king-tronic.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.